Kunhalmi: A Fidesz csatatérré tette a Balatont

Kunhalmi: A Fidesz csatatérré tette a Balatont

Az MSZP megakadályozza, hogy a Fidesz gyarmatosítsa tavainkat. Ezért nyújtottak be népszavazási kezdeményezést.

A Balaton, a Velencei-tó és más tavak "fideszes gyarmatosításának" megállítása érdekében kezdeményezett népszavazást az MSZP. Az aláírásgyűjtő-íveket kedden már be is nyújtották hitelesítésre a Nemzeti Választási Irodához (NVI).

Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányának elnöke szerint az elmúlt száz évben közmegegyezés volt arról, hogy a Balaton mindenkié. Kicsik és nagyok, szegények és gazdagok, kétkezi munkások és egyetemi tanárok fürödhetnek a Balatonban, a Velencei-tóban vagy bármelyik magyarországi természetes tóban.

Sajnos azonban a Fidesz-rezsim 2010-es hatalomra kerülését követően elindult, majd 2016-ban felgyorsult egy szomorú folyamat:

A NER-oligarchák az érdekeltségükbe akarják vonni a Balaton, a Velencei-tó környékét. Így szembekerültek a helyi lakosokkal, a civil szervezetekkel és mindenki mással, aki olcsó pihenőhelyet keres magának.

A Balaton északi pártján már csak 2-3 szabadstrand maradt. A déli parton még van pár. Keszthelyen például a fideszes önkormányzat idén zárta be az utolsó szabadstrandot, pedig a választások alatt azt ígérte, meg fogja azt őrizni - közölte Kunhalmi Ágnes.

Az MSZP olyan megoldást szeretne, amivel a fejlesztések is megvalósulhatnak, de az emberek sem szorulnak ki ezekről a helyekről.

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke a székház előtt hozzátette, hogy ennek elérése érdekében három kérdésben kezdeményeznek népszavazást:

  1. Lehessen ingyen fürdeni a Balatonban!
  2. A közös strandokat ne lehessen eladni a NER-lovagoknak!
  3. Ne lehessen lezárni és apartmanokat építeni a még meglévő strandoknál!

   

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.25

Titokban kap milliárdokat a fideszes vezetésű Tihany a vámpírkormánytól

A Magyar Turisztikai Ügynökség nem nyilvános alapból támogatja a fideszes településeket.

  • 2020.09.22

Távolmaradással tüntettek a balatoni polgármesterek a BAHART elkóyavetyélése ellen

A Balatoni Hajózási Zrt. vitorláskikötőit lényegében kiszervezik magánvállalkozóknak - ezt a döntés nyomta át erőből az állam képviselője a társasaság közgyűlésén.

  • 2020.09.18

A Balaton mindenkié!

A Balaton-parti települések lakói együttes erővel dolgoznak azon, hogy kikényszerítsék a környezetpusztító, gigantikus méretű beruházások leállítását.