Az alpolgármester befolyási körébe került az összes strandbüfé Badacsonytomajon

Az alpolgármester befolyási körébe került az összes strandbüfé Badacsonytomajon

Addig csavargatták a pályázati feltételeket, amíg ki nem sikerült túrni a korábbi bérlőt.

Hartai Béla alpolgármesteré volt az a cég még nem oly rég, amely most elnyerte a strandbüfék üzemeltetésének a jogát Badacsonytomajon - írta meg a 24.hu. Feladatköri leírása alapján Hartai felügyelete alá tartoznak a város tulajdonában lévő ingatlanokat (köztük a strandüzleteket) kezelő Badacsonytomaj Városüzemeltető Nonprofit Kft.

Ez már önmagában is gyanús, de még nem minden.

A pályázatot ugyanis többször kiírták, majd visszavonták. A cél az volt, hogy a három büféből kettőt 23 éven át üzemeltető Tóth család semmikép se feleljen meg. Ezt végül elérték, de csak eljárási hibák árán. Tóthék végül feladták, az új cég, a Mejlinger Kft. pedig megkapta a három üzlethelyiséget. És rögtön néhány könnyítést is a koronavírusra hivatkozva: 2020-ra csökkentett bérleti díjat kell fizetnie, és az idén a háromból csak egy üzletet kell nyitva tartania.

pletykák szerint az Amerikából hazatért, homályos múltú Hartai pénzelte Krisztin László polgármester kampányát, és az alpolgármester most ezen a módon nyújtotta be a számlát.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.25

Titokban kap milliárdokat a fideszes vezetésű Tihany a vámpírkormánytól

A Magyar Turisztikai Ügynökség nem nyilvános alapból támogatja a fideszes településeket.

  • 2020.09.22

Távolmaradással tüntettek a balatoni polgármesterek a BAHART elkóyavetyélése ellen

A Balatoni Hajózási Zrt. vitorláskikötőit lényegében kiszervezik magánvállalkozóknak - ezt a döntés nyomta át erőből az állam képviselője a társasaság közgyűlésén.

  • 2020.09.18

A Balaton mindenkié!

A Balaton-parti települések lakói együttes erővel dolgoznak azon, hogy kikényszerítsék a környezetpusztító, gigantikus méretű beruházások leállítását.